Recreatie in Zeeland

 

zeeland

Aangezien je in Zeeland zowel veel water als land hebt met mooie natuurgebieden, is Zeeland zeer geschikt om een actieve vakantie in door te brengen. Wanneer je van watersport houdt, heb je erg veel mogelijkheden, maar ook indien je graag door natuurgebieden slentert, heeft Zeeland je van alles te bieden. Ook voor cultuurliefhebbers biedt deze provincie diverse opties. Zo zijn er verschillende musea en een aantal historische gebouwen te vinden. Doordat Zeeland zo veelzijdig is, kan iedereen in Zeeland terecht voor een ontspannend, sportief en/of cultureel uitje – waar je ook van houdt.

Watersport met de keuze uit meerdere meren
Zeeland bestaat voor eenderde uit water. Deze wateren zijn onderverdeeld in verschillende meren met ieder hun eigen eigenschappen, zodat je een ruime keuze hebt om je watersport uit te oefenen. Zo heb je genoeg ruimte om te zeilen, kanoën of te varen in een rubberbootje. Ook zijn er natuurlijk voldoende opties om te gaan duiken of zwemmen. Ieder water heeft daarbij andere eigenschappen. Zo is de een vaak ontzettend druk, waar de ander je juist meer rust biedt. Afhankelijk van waar je van houdt, kun je daarom een passende keuze maken.

duinenvalkenissemichelkapelle

Sport aan land voor alle actievelingen

Ook op het land is van alles te beleven voor een sporter. Je kunt er wandelen, fietsen, hardlopen, noem maar op. Door de prachtige natuur is het een ware belevenis om in deze provincie buiten te gaan sporten. Ga langs het water, door de duinen en door de bossen en geniet zo van wat Zeeland je qua natuur te bieden heeft.

 

Verken Zeeland: excursies door de natuur
Omdat er qua natuur zoveel te zien is in Zeeland, worden er diverse excursies georganiseerd door de natuur. Met deze excursies verken je onder begeleiding de verschillende landschappen van deze provincie. Bekijk de mooie duinen of geniet van zee en strand. Door het vele water waar Zeeland uit bestaat, komen ook veel zeedieren in deze provincie voor. Speciaal daarom zijn er allerlei excursies beschikbaar waarbij je dieren gaat spotten als zeehonden. En in het geval je met kinderen gaat, zijn er genoeg opties die ook de kids ontzettend zullen vermaken. Geniet bijvoorbeeld samen van een vaartocht waarbij je niet alleen grote delen van het land en de natuur zult zien, maar tegelijkertijd de mogelijkheid krijgt om een aantal ‘Zeeuwse’ dieren tegen te komen.
Thuis op een natuur- en culturele reis
Bekijk, om in de stemming te komen, eens dit filmpje over de natuurlandschappen van Zuidwest-Zeeland, welke bestaan uit Walcheren, de Zak van Zuid-Beveland en West Zeeuws-Vlaanderen. Hierin zie je niet alleen een aantal prachtige landschappen, maar hoor je direct hoe Zeeland is ontstaan en wat het allemaal heeft meegemaakt.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.