Watersport Hotspots

 

2011 07 26 Surfles Domburg 009 highres door Arthur Lavooy

Omdat Zeeland grotendeels uit water bestaat, zijn er ontzettend veel mogelijkheden om je op het water helemaal te laten gaan. Alle soorten watersporten die je je maar kunt bedenken, zijn in Zeeland uit te oefenen. Of je nou een ervaren watersporter bent of dat je net begint, in Zeeland kun je terecht. Begin direct zelf of neem eerst lessen bij bijvoorbeeld een van de Zeeuwse surfscholen, waar je vaak tevens materialen kunt huren of kopen om aan de slag te gaan.

De plekken in Zeeland voor watersportWatersportactiviteiten in Zeeland

Voor iemand die nog niet helemaal weet waar hij of zij naartoe wil gaan, is het vaak lastig te kiezen uit de vele mogelijkheden die Zeeland biedt. Gelukkig zijn er op internet tal van mogelijkheden om te bekijken welke watersportactiviteiten er zoal te doen zijn en waar je allemaal naartoe kunt gaan. Kies bijvoorbeeld voor ‘sharkfishing’ in Noord-Beveland of ga er waterskiën. Ook wanneer je van duiken houdt, bieden de diverse wateren genoeg mogelijkheden om het koraal en de verschillende grotere waterdieren te ontdekken. Of zeil langs de vele ‘eilanden’ van Zeeland en geniet zo van de vele wateren die deze provincie je biedt.

Voor de vele verschillende soorten watersport die je in Zeeland kunt beoefenen, zijn evenzo vele plaatsen om je watersport uit te oefenen. Waar sommige plekken bekend zijn voor de ene soort sport, zie je bij andere plaatsen juist alle watersporters bij elkaar komen. Zo zijn er het Veerse meer en Grevelingen om te surfen en ook de minder ervaren zeilers zullen hier te zien zijn. Brouwersdam en Domburg daarentegen zijn populaire plekken voor zowel kiters als golfsurfers, waar je vrij je gang kunt gaan. Ook om te duiken zijn er tig mogelijkheden. Zo zijn Scharendijke, Gorishoek en Polredijk erg populair. Kijk maar eens op onderstaande video wat de Oosterschelde je onderwater te bieden heeft.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.