Watersport in Zeeland

 

Aangezien de diverse wateren in Zeeland tevens diverse opties bieden, kan iedere watersport eenvoudig in Zeeland worden uitgeoefend. Zowel ervaren watersporters als beginners kom je in deze provincie veelvuldig tegen. Ook wanneer je reeds een watersport uitoefent maar graag een erbij wilt leren, kan je in Zeeland terecht.

Kiten en (golf)surfen
Een van de watersporten die je in Zeeland kunt uitoefenen, zijn kiten, surfen en golfsurfen. Deze sporten zie je veelal op dezelfde plekken terug. Diverse plaatsen in Zeeland bieden de mogelijkheid om deze watersporten actief uit te kunnen oefenen, zoals Brouwersdam en Domburg. Ook wanneer je (een van) deze sporten wilt leren, kan je op deze plaatsen terecht. Er zijn verschillende sportscholen te vinden die je graag op weg willen helpen.

Varen en kanoën
Kanos-002Waar Zeeland tevens diverse mogelijkheden voor biedt, is varen en kanoën. Ook hiervoor zijn uiteenlopende plekken geschikt. Zo kan je er met je zeilboot zelfs voor kiezen om van de ene kust naar de tegenovergelegen kust te varen. Ook met je kano heb je genoeg opties om de tijd van je leven te beleven!

Waterskiën en wakeboarden
Zeeland zou niet compleet zijn als watersporten als waterskiën en wakeboarden niet ook mogelijk zouden zijn. Gezien de aard van de sporten is het wel zo dat er specifieke plaatsen zijn waar deze sporten mogen worden uitgeoefend. Zo zijn er speciale banen gemarkeerd op het Veerse Meer en het Grevelingenmeer en kan je er ook voor kiezen om naar het Noor-Volkerak en het Zoommeer te gaan. Ook bij deze sport zijn er op diverse plaatsen in Zeeland genoeg mogelijkheden om het te leren.

Duiken
Tot slot zijn er tal van mogelijkheden om in Zeeland te duiken en de prachtige onderwaterwereld te beleven, zoals duidelijk naar voren komt uit dit filmpje:

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.