Winkelen en vermaak in Zeeland

Geplaatst door op jan 2, 2014 in toerisme

Winkelen en vermaak in Zeeland

Het mag inmiddels wel duidelijk zijn dat Zeeland genoeg te bieden heeft voor een dagje vermaak. Een stukje fietsen en je reis een stukje per pont laten voeren, het kan allemaal. Maar ook als je niet van natuurtochten houdt op de fiets of te voet is er genoeg te beleven. Een familie-uitje is voor iedereen geslaagd met de volgende uitgaansgelegenheden.

Overdag kun je lekker met zijn allen gaan shoppen in Zeeland. De meeste plaatsen zijn trots op hun streek en dus vind je in iedere stad weer andere producten en souvenirs die kenmerkend zijn voor de plaats. Hét souvenir van Zeeland is echter de Zeeuwse knop. Dit is een knop, een grote bol met bolletjes eromheen, die vroeger als sierknoop werd gebruikt. Inmiddels kun je hem zelfs als bakvorm of zeep kopen.

wb_pvVoor klein shopvermaak kun je één van de vele markten in het Zeeuwse bezoeken. Misschien kom je nog wat klederdracht tegen! Je kunt ook op zoek naar boerderijwinkels met een breed assortiment van streekproducten. Dan ben je niet alleen in Zeeland op bezoek, maar proef je het ook. Zoek je echter wat groter shopvermaak, dan is één van de grotere steden een uitkomst. In Goes, Zierikzee of Middelburg kun je naar hartelust winkelen, terwijl de rest gezellig op de markt plaatsneemt met een biertje. Ook staat er in Tholen Woonboulevard Poortvliet, een mooie woonboulevard waarin veel woon- en lifestyleinspiratie kan worden opgedaan. Onlangs lanceerde ze ook een online stoelenshop waarin zij haar klanten voorziet van een grote collectie aan stoelen en deskundig advies.

Na een dagje hard shoppen is het tijd om tot rust te komen. Uitgaan kun je in Zeeland op veel plekken en veel manieren. Er zijn bioscopen, cafeetjes, theaters en restaurants. Maar je kunt ook een kijkje gaan nemen bij één van de wijn- en bierbrouwerijen met authentiek Zeeuws bier. Hou ook de evenementenkalender goed in de gaten, want soms zijn er leuke festivals in Zeeland. Zo organiseert Bløf ieder jaar Concert at Sea, waar ze met de grootste Nederlandse bands een feestje bouwen. Kortom: Zeeland is niet alleen mooi om doorheen te fietsen, er is ook genoeg te doen als je van andere dingen houdt.

Reacties zijn gesloten.

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.